Pähklid on osa jätkusuutlikust menüüst, mis toidab kasvava inimkonna aastal 2050.

Võtame lühidalt kokku National Geographic ajakirjas 35 teadlase poolt teaduslikel alustel koostatud versiooni, millisel moel suudaksime jätkusuutlikult rahuldada kasvava inimkonna toiduvajaduse, sealjuures toitudes tervislikult.  

Kanda kinnitab üha rohkem inimeste teadvusesse jõunud arusaam, et peaksime kasvatama oluliselt puuviljade, juurviljade ja pähklite osakaalu ning samal ajal vähendama lisatud suhkrute ja (punase) liha hulka oma menüüs. On rõhutatud, et viimased annavad väga suure negatiivse panuse keskkonnale läbi tootmise ning on seotud inimkonna krooniliste haigustega. 

Kuivõrd puu -ja juurviljade suurema tarbimise vajalikkus on pea kõikidele enda tervisest hoolivatele inimestele teada, siis pähklite headest rasvadest ja ubade suurest proteiiniallikast (ka maapähkel on uba) ei pruugi paljud teada ning oleks oluline ka need oma igapäevasesse menüüsse lisada. 

Artikklis on hästi ja illustreerivalt esile toodud, milliseid toite me hetkel alatarbime ning milliseid kuritarvitame, sealjuures asetates need jätkusuutlikuse teljele. Tutvu täpsemalt artikkliga siin

Martin Saar