Kihiline vaarika-vaniljekook (Vegan)
Kook mis on nagu end meile ilmutav kevad - mitmetahuline ja kindlasti värviline.
Põhi:
90 g pehmeid kivideta datleid
50 g mandlijahu/kaerajahu
50 g toortatrajahu
30 g soolatud ja röstitud maapähkleid (või muid pähkleid)
3 spl kookosõli
2 spl vett
Täidis:
350 g Pähklinäpi India pähkleid
250 g maitsestamata tofut
35 g + 35 g kookosõli
170 ml kookospiima
2 spl + 1 spl sidrunimahla
2 kuhjaga tl + 1 kuhjaga tl psĂĽlliumit
2 tl vaniljeekstrakti
100 g vaarikaid
75 g keedetud peeti
Tee nii:
Pane eelmisel õhtul või vähemalt 4 tundi enne koogitegemist india pähklid vette likku.
Järgmisel päeval alusta põhja valmistamisest. Sega omavahel pehmed datlid (vajadusel haki need enne noaga väikesteks tükkideks), jahud, hakitud pähklid, kookosõli ja vesi. Suru saadud mass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhja ja tõsta vorm külmkappi.
Kurna india pähklid veest ja vala blenderkannu. Lisa sinna ka tofu, kookosõli, -piim. Töötle blenderiga ühtlaseks kreemiks. Nüüd tõsta ½ kreemist eraldi kaussi. Selle osa sisse, mis jäi blenderisse, lisa vaarikad, peet, 2 tl psülliumit ja 2 spl sidrunimahla ning töötle uuesti ühtlaseks kreemiks.
Teise osa sisse sega 2 tl vaniljet, 1 spl sidrunimahla ja 1 tl psĂĽlliumit.
Nüüd võta külmkapist koogipõhi ja vala sellele ½ vaarikakreemist. Hoia 10-15 min sügavkülmas ja vala sellele ½ valgest vaniljekreemist, hoia 10-15 min sügavkülmas. Tee samamoodi kahe järgmise kihiga. Kui kõik kihid on vormis, lase koogil veel 3-4 tundi või üleöö sügavkülmas taheneda.
Kui hoiad kooki sügavkülmas terve öö, siis lase sel enne serveerimist vähemalt 2 tundi toasoojas pehmemaks minna.
Kaunista vaarikate ja vaarikapĂĽreega.
Super võimalusena on sul võimalik osaleda Koogikontori töötoas, mis toimub 13. märtsil ja seal valmistatakse just see sama mõnusa tekstuuriga kook. Huvi korral kiika siia: töötuba